In the News

Improve Digital lanceert ‘Opportunity Cost Calculator’

www.fonkonline.nl, 30.08.2017: Vandaag lanceert Improve Digital, het alles-in-een advertentieplatform, de Opportunity Cost Calculator. De calculator biedt uitkomst op de felle discussie omtrent opportunity cost in de branche. 

 

Hoe vaak krijgen deals met een garantie en/of korting inventory toegewezen terwijl er eigenlijk een betere prijs voor de inventory werd geboden? Welke kosten zijn verbonden aan het uitleveren van commitments? Vanaf vandaag biedt Improve Digital, exclusief voor 360 Polaris gebruikers, inzicht in de bottom line impact van voorkeuren zoals garanties en kortingen.  

prijsstrategieën optimaliseren

Door beter inzichtelijk te maken wat kopers willen betalen voor inventory, kan de Opportunity Cost Calculator prijsstrategieën optimaliseren. Sales en yield-optimalisatie teams kunnen nu harde feiten gebruiken om hun commerciële strategieën te verbeteren in plaats van soft data of aannames.

video content providers

Bastiaan Spaans, SVP Commercial van Improve Digital, legt uit: “Deze nieuwe tool is vooral interessant voor video content providers. Op dit moment worden alle video verkopen gezien als ‘premium guaranteed’. Dit betekent dat premium inventory op een gegarandeerde basis wordt verkocht. De vraag is echter of deze deals ook echt de hoogste omzet genereren, of dat de markt de inventory op een hogere prijs waardeert. Met de schaarste in video content op dit moment, kunnen deze inzichten, die mogelijk worden gemaakt met de Opportunity Cost Calculator, onmiddellijk een groei in omzet realiseren. “

transparantie

Stein Yttri Thomas, Hoofd van Ad Operations bij 1881.no, voegt toe: “We hebben voor Improve Digital gekozen als partner omdat we de transparantie die zij bieden, evenals het geavanceerde platform, ontzettend waarderen. De nieuwe Opportunity Cost Calculator geeft een nog meer gedetailleerd inzicht in wat kopers voor onze inventory willen betalen. Met deze tool hoeven we niet langer op onze aannames af te gaan. We hebben nu toegang tot feiten waarmee we onze prijsstrategie kunnen optimaliseren.”

 

De Opportunity Cost Calculator is nu beschikbaar op aanvraag voor alle content provider klanten van het 360 Polaris Platform