In the News

Samenwerking Improve Digital en tradeCast voor programmatic video advertising

www.nederlandsmedianieuws.nl, 13.07.2016

 

Improve Digital en TradeCast, kondigen hun partnership aan op het gebied van programmatic video advertenties. Improve Digital is internationaal leverancier van programmatic video advertising en TradeCast levert wereldwijd te ontvangen, interactieve tv-zenders die via internet beheerd, geprogrammeerd en geëxploiteerd kunnen worden.

 

Tradecast implementeert het Improve Digital platform standaard in haar systeem. Op deze wijze krijgen interactieve TV zenders van Tradecast direct toegang tot de technologie van Improve Digital. Hiermee kunnen zij vrijwel direct inkomsten uit de verkoop van  video-advertenties realiseren.

 

Met de huidige verandering van traditionele TV naar cloud-based TV kanalen, zijn marketeers en adverteerders steeds meer op zoek naar nieuwe online advertentiemogelijkheden waarin video centraal staat. Tradecast en Improve Digital spelen op deze behoefte in door hun krachten te bundelen.

 

Marrio Schepers, CCO Tradecast geeft aan dat de partnership met Improve Digital naadloos aansluit op de toekomstvisie van TradeCast. “Met de technologieën van TradeCast ervaren de kijkers het nieuwe TV kijken en bieden wij onze Channel-owners een nieuw en unieke manier van video broadcasting aan. Met deze samenwerking realiseren wij een toekomst bestendig revenue model voor onze channel-owners en gepersonaliseerde video advertenties voor de eindgebruikers.”

 

Key Account Manager, Mark de Weerd geeft aan hoge verwachtingen te hebben over deze samenwerking. “De markt van online video advertising is volop in ontwikkeling. Met een partner als TradeCast zijn we in staat de markt kennis te laten maken met nieuwe vormen van online video advertising. Denk hierbij bijvoorbeeld de combinatie van video advertenties gedurende live uitzendingen, maar ook  nieuwe advertentievormen die toepasbaar zijn op video-on-demand content.”

 

Daarnaast heeft Improve Digital net als TradeCast haar hoofdkantoor gevestigd in Nederland met een sterke focus op internationale expansie.